Teamzone200
top of page

מתכון קינוח לחג - בריא וטעים במיוחד

חגי תשרי מלאים בשמחה, משפחה, ימי חופש והרבה אוכל טעים...

קבלו מתכון קצר לקינוח טעים ואפילו בריא במיוחד שתוכלו להכין לארוחת החג

חג שמח ומתוק לכולם :)

מתכון חג

עוגת קשיו מייפל מקמח מלא - מיוחדת לראש השנה ברוח החג


מצרכים:

* תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

* 2 ביצים

* רבע כוס סוכר חום (מעט מאוד סוכר)

* 2 כפות מייפל טהור

* 1 כפית תמצית וניל

* קורט מלח

* 1 כפית קינמון

* חצי כוס שמן קנולה

* 1/3 כוס מים

* 1 כוס קמח מלא

* 3/4 כוס קשיו טבעיים טחונים

* 1 כפית אבקת אפיה


אופן הכנה:

* מחממים תנור ל- 170 מעלות

* בקערה טורפים ביצים, סוכר, מייפל, תמצית וניל, מלח, קינמון, שמן ומים עד שמקבלים תערובת אחידה

* מנפים קמח, קשיו ואבקת אפיה

*מערבבים הכל עד לקבלת תערובת אחידה

* ממלאים את התבנית בבלילה

* אופים 35 דקות בול!

* מגישים חם - ובתיאבון

 

יתרונות בריאותיים:

מייפל:

* סירופ המייפל (Maple) הוא תוצר של עץ המייפל - אדר בעברית

* הטעם מתוק לפחות כמו דבש ומכיל פחות קלוריות ויותר ויטמינים ומינרליים

* מייפל טהור ואורגני הוא מקור מצוין לאבץ ולנוגדי חימצון


אגוזי קשיו:

* לאגוזי קשיו תכולת שומן נמוכה מאשר מרבית האגוזים, כאשר השומן הוא בלתי רווי ובצורת "חומצה אלואית"

* חומצה אלואית שומרת על בריאות הלב וכלי הדם על ידי הפחתת שומנים בדם

* אגוזי הקשיו עשירים במגנזיום, אבץ, סלניום וברזל, אשר מסייעים בהורדת לחץ הדם ושמירה על תפקוד הלב

* הקשיו עשיר בנחושת. זהו מינרל חשוב המסייע בבריאות השיער והעור

* המגנזיום מסייע בבריאות העצמות ומערכת העצבים

* אגוזים, ובכלל הקשיו מכילים סיבים תזונתיים רבים, עוזרים בשמירה על המשקל ומורידים את הסיכון לעלייה באחוזי שומן


קמח מלא:

* לאכילת לחם מקמח מלא יש השפעה חיובית על הורדת הסיכון למחלות כגון: טרשת עורקים, מחלות לב, סרטן, סוכרת, לחץ דם והשמנה

* לקמח מלא יש סיבים תזונתיים רבים אשר תורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ושמירה על רמות כולסטרול תקינות

* הסיבים גם תורמים לתחושת שובע לאורך זמן ולשמירה על משקל גוף תקין


מאחלים שתיצרו לעצמכם שנה טובה (כי לא שווה רק להגיד, צריך גם לגרום לזה לקרות), מוצלחת, בריאה ופעילה :)

שלכם,

סטודיו הכושר של רחובות Team Zone.


סטודיו הכושר של רחובות

80 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page