תזונה נבונה ודיאטה בריאה עם תוצאות, מתחילה עם בחירות נכונות כבר מהקניות בסופר. הכנת ארוחות ביתיות מזינות ובריאות שגם יהיו אפקטיביות מבחינת הצריכה הקלורית חייבות להיות מבוססות מחומרי הגלם שיש לכם במטבח...
בסופו של דבר, מה שאין בבית גם לא יכנס לגוף, ולכן כדאי לתכנן את מה שאוכלים כבר מהקניות בסופר המקומי.
קבלו את הטיפים שלנו לצריכה חכמה ובריאה כבר מהקניות בסופר שלכם, כדי שהאימונים שלכם יהיו הכי אפקטיביים וכדי שתוכלו לראות את התוצאות שתמיד רציתם!
רשתות המזון הגדולות עושות שירות מצוין לציבור, הן עושות לנו חיים קלים בכל מה שקשור לצריכת המזון הביתית. בכל סופר אפשר למצוא כמעט כל מה שצריך על מנת שהמקרר שלנו יהיה מלא וגם הבטן... אך המטרה העיקרית של רשתות המזון הללו היא שתקנו הרבה, והרבה מאוד! וכשאתם קונים הרבה אתם גם אוכלים הרבה!
נכון שעל כל מוצר מזון ישנה תווית עם ערכים תזונתיים ורכיבים, אך האם אנו באמת מבינים הכל? האם אנו באמת מסתכלים על כל ודבר ודבר ומנתחים את הכמויות של הסוכר, המלח, הפחמימה או השומנים הרוויים? לפעמים תופס לנו את העין מן משפט כמו "רכיבים טבעיים בלבד" או "0% שומן", האם זה מספיק? ממש לא...
עם מעט הכוונה שלנו וכמה טיפים חכמים ופשוטים נוכל להקל עליכם את חוויית הקנייה עם בחירות נבונות כדי שתכניסו לגוף וגם לבית את הדיאטה הטובה ביותר!
When your body is hungry it wants NUTRIENTS not CALORIES!
טיפ 1: תכנון מוקדם
הכל מתחיל דווקא לפני שאתם מגיעים לרשת המזון שלכם. לפני שאתם יוצאים לקניות תכננו מה אתם הולכים לבשל ולאכול במהלך השבוע והכינו רשימת קניות התואמת לה. זה לוקח כמה דקות אבל יחסוך לכם זמן של ריצות חזרה אם שכחתם משהו.
רשימת הקניות שלכם שתשפיע על מה שתאכלו במהלך השבוע צריכה לכלול את כל אבות המזון בדגש על חלבונים ושומנים בלתי רוויים, סיבים תזונתיים ופחמימות מורכבות. וודאו שכל אלו ברשימה שלכם...
בנוסף, השוו רשימות קניות קודמות שלכם ונסו לגוון בסוגי המזונות - גיוון הוא מאוד חשוב, לכן אל תקנו שוב ושוב את אותם המצרכים.
טיפ 2: קריאת תוויות מזון
השקיעו עוד דקה או שתיים לקרוא באמת מהם הרכיבים התזונתיים על כל מוצר. המשפטים המושכים בקדמת המוצר כמו "רכיבים טבעיים בלבד" לא מספיקים.
יש לשים לב ל-3 דברים:
1. לאיזה גודל מנה התווית מתייחסת. לדוגמא - חטיף אנרגיה: האם הסימון התזונתי הוא לכמות מסויימת או לחטיף בודד?
2. כמות הסוכר! זהו הרכיב התזונתי הכי קריטי מבחינתנו. חברות המזון אוהבות לבלבל אותנו על ידי הבלטת משפט כמו "0% שומן", כי מבחינתנו מוצר ללא שומן, הוא מוצר שיגרום לנו גם לא לעלות במשקל... טעות! הגורם העיקרי לעלייה במשקל הוא הסוכר!
כל גרם סוכר במוצר מסוים שווה ערך ל-2-3 כפיות סוכר לבן! כלומר, כשתראו על תווית המזון שהוא מכיל 4 גרם סוכר ל-100 גרם מוצר, קחו בחשבון כ-8 כפיות סוכר ל-100 גרם מוצר.
שימו לב לזה בעיקר ביוגורטים עשירים בחלבון (הטרנד החם היום), בדגני בוקר, במיצים טבעיים ובחטיפי אנרגיה.
3. סיבים תזונתיים וכמות החלבון - מהם אנו רוצים לראות כמות גבוהה ביחס לסוכר. השוו את כמות החלבון והסיבים יחד ביחס לכמות הסוכר, וביחרו במוצרים שהיחס לטובת החלבון והסיבים הוא גבוה יותר!
טיפ 3: ממה להתרחק!
המלצה באמת חשובה שכנראה שמעתם עליה בעבר היא לעשות את הקנייה תמיד בפריפריית הסופרמרקט ולא במרכזו.
אמנם כל סופר בנוי אחרת, אך ברובם יש תכנון פנים די דומה - מוצרים טריים נמצאים בפריפרייה, ומוצרים יבשים במרכז.
רב המוצרים עתירי הקלוריות, עתירי הסוכר והמוצרים המעובדים נמצאים בשורות המרכזיות.
בפריפריית הסופר, תמצאו פירות וירקות, גבינות ומוצרי חלב, בשרים ודגים, לחמים בריאים, קטניות ומוצרים בעלי ערך תזונתי גבוה.
לכן, התחילו את הקנייה בסיבוב בחלק החיצוני וכנסו לשורות רק עם רשימת קניות מסודרת וביחרו רק מה שאתם באמת צריכים...
ממה להימנע לגמרי: כל מה שאינו טבעי ומעובד, משקאות ממותקים, מוצרים אשר על תווית המזון שלהם מצויין שהם מכילים שומן טראנס, מוצרים עם צבעי מאכל, מוצרים המכילים כל מיני מרכיבים מלאכותיים שלא שמעתם עליהם כאילו יצאו ממעבדה, סירופים למיניהם כמו סירופ תירס, חטיפים ושוקולדים עתירי סוכר.
טיפ 4: קניות עם ילדים
קורה לא מעט שיוצא לנו לעשות את הקניות עם ילדים. דווקא בנושא הזה נסו לא להיות ספונטניים, והתחילו כבר מהבית עם חינוך והסבר לגבי הקניות. המטרה היא להימנע ככל הניתן לתת לילדים חופש לבקש לקנות כל דבר ולהימנע מויכוחים מיותרים.
נסו את הדברים הבאים:
1. שתפו את הילדים כבר בבית בכתיבת רשימת הקניות, שאלו אותם מה הם רוצים והסכימו בבית על משהו אחד או שניים שמותר להם להוסיף לרשימה. הסבירו להם שזוהי הרשימה הבריאה שלכם ולא מתפתים להוסיף דברים שאינם ברשימה.
2. תנו להם אחריות מסויימת ושתפו איתם פעולה. הם יכולים להיות אחראים על מחיקת המוצרים מהרשימה אחרי שהוספתם אותם לעגלה. הם יכולים להיות אחראים על קריאת תווית המזון ובדיקה כמה סוכר יש ואם יש מעל כמות סוכר מסויימת הם בעצמם יחליטו לא לקנות. הם יכולים להיות אחראים על בדיקת המחירים וחישוב התקציב ועוד...
3. הסבירו להם את החשיבות של כל אב מזון, על הצבעים השונים בירקות ועל תזונה נבונה ובריאה כך שהם חלק מהתהליך יחד איתכם.
טיפ 5: קנייה ספונטנית
זה נכון, לפעמים לא יוצא לנו לשבת בבית ולתכנן בדיוק מה לקנות, אנחנו חיים במירוץ מטורף ולפעמים נכנסים לסופר כשיש טיפה זמן, זה קורה...
במצב כזה התנהגו חכם - קנו מצרכים שאתם צריכים רק לאותו ערב וליום שלמחרת עד שתעשו את התכנון ותצאו לקנייה מרוכזת וגדולה יותר.
כמו בצלחת כך גם בסופר... כשהצלחת קטנה גם כמות האוכל שתכניסו בה תהיה קטנה יותר, כך גם בקנייה ספונטנית. הימנעו מלקחת עגלה והשתמשו בסל קטן, זה יגרום לכם לקנות בדיוק מה שאתם צריכים כרגע ולא מעבר לכך.
טיפ 6: הגיעו שבעים
האמינו או לא.. קנייה כשאתם בהתקף רעב רק תגרום לכם לקנות יותר! הרבה מעבר למה אתם צריכים. זה גם יכול לגרום לכם לנשנש כל מיני מאפים ולחמים טריים כבר בדרך הביתה. לכן, הגיעו אחרי שאכלתם כך שתוכלו לקנות חכם עם הראש ולא עם הבטן.
בנוסף, נסו להימנע מהסחות דעת בתור לקופה. רשתות המזון יודעות למקם שם את כל מה שאנחנו "בדיוק" לא צריכים אבל קונים... מסטיקים, חטיפים, סוכריות ועוד... אל תפלו בפח!
לעוד טיפים, מידע והכוונה, אנחנו פה בשבילכם...
בהצלחה :)
שלכם,
סטודיו הכושר של רחובות Team Zone.
Comments