Teamzone200
 

20 מזונות בעלי ערך קלורי נמוך ביותר... גם טעים, גם בריא וגם מחטב! גלו אותם

אוכל טעים לא חייב להיות עתיר בקלוריות, בסוכר או בשומנים. הגיע הזמן למלא את המקרר שלכם במאכלים גם טעימים, גם בריאים ועם מעט קלוריות, כאלו שיתנו תמיכה מירבית למטרות ולריבועים שלכם!




סלט מרענן

בחירת המזונות שאנו אוכלים יעידו בסופו של יום על המאזן הקלורי ויטו את הכף לטובת ירידה במשקל, ירידה באחוזי שומן וגוף בריא וחזק. לכן, החלטנו לקבץ 20 מאכלים בריאים שתוכלו למצוא בכל סופרמרקט, ואף חילקנו אותם לקטגוריות על פי מיקומם בסופר, ככה שתוכלו ממש להעתיק אותם לרשימת הקניות שלכם.

המיתוס המפורסם שישנם מאכלים כמו חסה שהם בעלי ערך קלורי שלילי מאחר וצריכת האנרגיה שהגוף דורש לעכל אותה גבוהה מהערך הקלורי של החסה עצמה כמובן אינו נכון, אך זה לא אומר שאין שם בחוץ מאכלים גם טעימים וג בעלי ערך קלורי נמוך מאוד.

ריכזנו את 20 המאכלים בעלי ערך קלורי נמוך מ-130 קלוריות למנה שהם גם מזינים ביותר ואפילו טעימים.


Your body deserves the BEST!

מדוכני הירקות:

1. עלי תרד - 5 קלוריות לכוס:


תרד כמצע לדג סלמון בתנור

בעזרת העלים האלו תוכלו להכין ארוחה שלמה במינימום קלוריות. בנוסף העלה הזה מפוצץ בויטמינים ומינרלים חיוניים, יש בו כמות חלבון נכבדת, ויטמין K, סיבים תזונתיים, מגנזיום וברזל.

אפשר להכין ממנו סלט, להוסיף לסנדוויץ' להכין תבשילים מעולים ולהוסיף כתוספת בריאה למנה עיקרית.





2. סלרי - 6 קלוריות לחופן גבעולים:

מיני ירוקים וביניהם סלרי

אחד המאכלים הטובים ביותר לנשנוש. ממנו תוכלו לאכול כמות גדולה מבלי לפחד לצבור הרבה קלוריות. הוא גם מוסיף המון קראנץ' לרטבים ביתיים או לסלטים.

זהו מאכל מלא בסיבים תזונתיים, בויטמין K ואנטיאוקסידנטים חיוניים.

הוסיפו אותו למרקים, סלטים ותבשילים, או סתם כנשנוש בין ארוחות.




3. צנונית - 17 קלוריות לכוס:

סוגי צנונית

החריפות הנהדרת של הירק הזה מוסיפה טעם נפלא לכל סלט. זהו ירק המכיל כמות גבוהה של ויטמין C, המאפשר התחדשות של תאים בגוף ביניהם תאי שריר.

ניתן להשתמש גם בעלי הצנונית כתוספת למרק

והם בעלי ערך קלורי נמוך מאוד.

הוסיפו צנונית לכל סלט, או כתוספת בצד לארוחת בוקר מזינה ובריאה.





4. קישוא - 31 קלוריות ליחיד:

קישוא על האש

גם טעים גם בריא וגם מופחת קלוריות. הקישוא חייב להיות חלק מעגלת הקניות שלכם, מאחר המרקם הייחודי והצבע המהמם שלו מוסיף לכל ארוחה.

הקישוא מלא בסיבים תזונתיים ויגרום לכם לתחושת שובע לאורך זמן, מכיל פוטסיום, מגנזיום וויטמינים מסוג B6 ו-K.

הקישוא מעולה לצלייה על האש או לבישול בתנור, הוא נפלא כתוספת לכל ארוחה, או על מגש אנטיפסטי עם מיני ירקות שונים.







מדוכן הפירות:

לעיתים אנו נמנעים מלצרוך יותר מידי פירות מהחשש שיש בהם הרבה סוכר. בחרנו עבורכם את הפירות הטעימים ביותר בעלי ערך קלורי וריכוז סוכר נמוכים.


5. שזיף - 30 קלוריות ליחיד:

שזיף עם נגיעת דבש

זו ההזדמנות לאכול משהו מתוק מבלי להרגיש רגשות אשם על כמות הקלוריות. הטעם החמוץ - מתוק של השזיף מהווה ארוחת ביניים מצויינת על מנת להפיג את החשק למשהו מתוק ומלא סוכר.

מלבד כמות קלוריות נמוכה השזיף מלא באנטיאוקסידנטים ובויטמינים מסוג A ו-C בכמות גדולה.




6. אשכולית - 37 קלוריות לחצי פרי:

אשכולית

פירות הדר באופן כללי מכילים פחות סוכרים ומלאים בסיבים תזונתיים מה שעוזר לשלוט בצריכה הקלורית. הכוונה היא לפרי עצמו ולא למיצים שמייצרים ממנו בהם יש כמות סוכר גבוהה ומעט מאוד סיבים, אם בכלל.

מתוך פירות ההדר, האשכולית הינה הבטוחה ביותר מבחינת הערך הקלורי, היא גם טעימה ומרעננת מאוד.

מחקר אמריקני אף הוכיח שמנה יומית יכולה לעזור בצמצום היקפים, הורדת לחץ דם והורדת רמות כולסטרול.


7. פירות יער מסוגים שונים - 50-60 קלוריות לכוס:

פירות יער

את פירות היער השונים לא נמצא ברשתות השיווק לאורך כל השנה והעונה שלהם די קצרה, לכן כדאי מאוד לנצל אותה ולקבל מהפירות הללו את כל המרכיבים החיוניים.

תות שדה ואוכמניות הם בעלי הערך הקלורי הנמוך ביותר והם גם יותר זמינים לנו פה בישראל.

תות שדה מכיל סיבים תזונתיים רבים ומפוצץ בויטמין C. אוכמניות מכילות אנטיאוקסידנטים רבים, הם מלאים בסיבים ועוזרים לשמירה על תחושת שובע לאורך זמן.

הוסיפו את פירות היער המיוחדים הללו לסלטים, הכינו מהם ריבה ביתית טעימה ללא תוספת סוכר ותהנו מהבריאות של הפירות הנדירים והיפים הללו.






מדוכני הדגנים המלאים:

דגנים מלאים חשובים מאוד בתפריט שלנו. הם נחשבים כפחמימה מורכבת בעלי סיבים תזונתיים, לכן הערך הקלורי נמוך. יש להשתדל לאכול דגנים מלאים על פני דגנים לא מלאים, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת הצריכה הקלורית.


8. בורגול - 76 קלוריות לחצי כוס (מבושל):


זהו דגן מוכר ופופלרי, וניתן להוסיף אותו לסלטים מגוונים. בעל סיבים תזונתיים, עוזר לאיזון רמות הסוכר בגוף ומגביר את תחושת השובע.


9. דוחן - 128 קלוריות לחצי כוס (מבושל):

בדגן הזה תמצאו מעט קלוריות בהשוואה לקינואה או לאורז מלא. הדגן הזה מלא בסיבים תזונתיים, פוטסיום, מגנזיום וסידן.

אחרי בישול, ניתן להוסיף את הדוחן לדייסות בוקר, להכין פולנטה או להוסיף לסלטים ומרקים.


10. סובין חיטה - 31 קלוריות לרבע כוס:

שבבים של בריאות אשר יתנו לכם מענה מצוין לכמות גדולה של ויטמין B ומגנזיום. בעל סיבים תזונתיים גבוהים ביחס לכמות.

ניתן להוסיף למאפים, דייסות בוקר, פשטידות וסלטים.


ממעדניית דגים, עוף ובשר:

לאוכלים מן החי שבינינו...

ישנם סוגים של מאכלים מן החי המכילים כמויות די גבוהות של קלוריות. את המנה היומית מן החי מומלץ לאכול כארוחה גדולה בצהריים ופחות בארוחות ערב. מתוך המבחר הקיים ברשתות השיווק ניתן בכל זאת למצוא את אלו עם ערך קלורי נמוך יותר.


11. חזה עוף - 102 קלוריות ל-100 גרם:

חזה עוף

אולי לא המאכל המרגש ביותר שתכניסו לעגלת הקניות שלכם, אך בהחלט מומלץ לאוכלי בשר ועוף.

בחזה עוף כמות גדולה של חלבון וערך קלורי נמוך יחסי. מומלץ מאוד למתאמנים שבינינו שרוצים לבנות שריר מחלבון איכותי ואמיתי.

מומלץ לבישול בתנור ופחות בטיגון לשניצל.