Teamzone200 חמישה מאכלים בריאים שאתם חייבים להפסיק לזרוק לפח!
top of page

חמישה מאכלים בריאים שאתם חייבים להפסיק לזרוק לפח!

עודכן: 9 באפר׳ 2019

מכירים את זה שאתם חותכים ירקות טריים ויש חלקים מהירק שאתם פשוט זורקים לפח? הגיע הזמן לחשוב פעמיים - כי אתם זורקים את החלקים הכי בריאים.

הנה לכם כמה פתרונות לשימוש בחלקים הבריאים מאוד של הירקות הללו...


מתכונים בריאים

כל יום נזרקים מאות אלפי ויטמינים בצורת שאריות ירקות לפח. כל פעם שחתכתם סלט, או הכנתם מנה טעימה לארוחה, כנראה שזרקתם חלקים מאוד מאוד בריאים מלאים בויטמינים ומינרלים חיוניים שניתן להשתמש בהם.

בשאריות הירקות הללו יש המון נוטריינטים וויטמינים חיוניים מאוד והם ניתנים למאכל.


הנה חמישה מאכלים סופר בריאים וכמה טיפים של איך להחזיר את כל הויטמינים הללו לתפריט היומי...


1. גבעולי ברוקולי:

גבעולי ברוקולי

מיותר לציין כמה הברוקולי בריא כירק בפני עצמו. ראש הברוקולי מכיל נוגדי חמצון רבים וויטמין C בכמות גבוהה במיוחד.

הברוקולי מסייע באיזון רמות הסוכר בדם ובהורדת הכורסטרול בגוף ונחשב כירק העוזר לפינוי רעלים ולשיקום הכבד.


גבעולי הברוקולי בריאים ומכילים ויטמין C, פוטסיום ומגנזיום. הגבעולים עצמם אף מתוקים וטעימים יותר מהראש עצמו.


איך להשתמש בהם?

אחרי שחתכתם את ראשי הברוקולי, בעזרת קולפן הסירו את הציפוי הקשיח של הגבעול עצמו והשאירו אותו נקי מעלים. חיתכו את הגבעול לרצועות דקות וכעת ניתן להוסיף אותן למרקים, לקצוץ בסלט, להוסיף לחביתה או לרוטב פסטה.

2. עלי סלק:

עלי סלק

עלי סלק הנקראים גם עלי מנגולד הינם חלק בלתי נפרד מהסלק עצמו. אנו רגילים לאכול סלט סלק אבל מה עם העלים שלו??

הסלק עצמו נפוץ מאוד במטבח הישראלי ויש לו יתרונות בריאותיים רבים.

הוא מסייע בהורדת לחץ דם וכולסטרול, עוזר לתפקוד המוח ולניקוי רעלים, מסייע בטיפול בעצירות ומכיל המון ברזל.


עלי הסלק בריאים מאוד אף הם. העלים מכילים ויטמינים רבים ובעיקר ויטמין K המסייע בהורדת לחץ דם ובהאצת חילוף החומרים בגוף.


איך להשתמש בהם?

הוסיפו את העלים הללו לסלטים, פסטות וסנדוויצ'ים בדיוק כמו כל עלה אחר - חסה או תרד.

על מנת לקבל אקסטרה ויטמינים ומינרלים, ערבבו כמה עלים עם לימון, שמן זית ושום והרווחתם מנת בריאות מושלמת!


3. עלי גזר:

עלי גזר

הגזר עצמו צריך להיות מאכל קבוע בתפריט שלנו. הצבע הכתום שלו נובע מכמות גדולה של נוגדי החמצון שבו. הוא מלא בויטמין A וידוע כירק בעל יתרונות בריאותיים רבים.

הגזר שומר על בריאות הלב וכלי הדם, מאט תהליכי הזדקנות ומסייע למראה עור בריא.


כשחותכים גזר אין סיבה לזרוק את העלים שלו. העלים מלאים גם הם בנוגדי חמצון רבים אפילו יותר מבירק עצמו.


איך להתשמש בהם?

את עלי הגזר ניתן להוסיף לסלטים ומרקים שונים, וניתן להשתמש בהם כרכיב העיקרי ברטבים ירוקים כמו פסטו וצ'ימיצ'ורי.


4. גרעיני אבטיח:

גרעיני אבטיח

פרי הקיץ המרענן והטעים לא רק מלא בנוזלים וסוכר פירות טבעי אלא מכיל גם רכיבים תזונתיים חשובים מאוד.

האבטיח מכיל נוגד פיטוכימקל בשם לייקופן. חומר זה מוכר כאחד מנוגדי החימצון החזקים, אשר עשוי לסייע בשמירה מפני נזקי שמש, האטת תהליכי הזדקנות, שמירה על בלוטת הערמונית ועוד.

האבטיח מסייע בהפחתת כולסטרול גבוה ועוזר בהאצת חילוף חומרים.


כמו כל זרע - זרע אבטיח קטן אחד יכול בעצמו לגרום לצמיחה של צמח שלם ועליו אבטיחים רבים! כמובן שאבטיח ללא גרעינים יותר נוח לאכילה אך ניתן להפיק יתרונות בריאותיים רבים מגרעיני האבטיח הזעירים.

בגרעינים עצמם מצוי מגנזיום בכמות גדולה. המגנזיום עוזר בחיזוק ובבריאות העצמות והשרירים.


איך להשתמש בהם?

גרעיני האבטיח עצמם נחשבים גם לסוג של נשנוש כאשר מפצחים אותם. כמובן שעדיף לשמור על הגרעינים עצמם ולקלות אותם בתנור באופן עצמאי, ללא מלח או חומרים אחרים.

את הגרעינים ניתן להוסיף לסלטים שונים, יוגורט, גרנולה ביתית וחטיפי אנרגיה בעשייה ביתית.


5. גלעין האבוקדו:

גלעין האבוקדו

כמה אנחנו אוהבים אבוקדו... האבוקדו הוא בעצם פרי ומכיל שומנים בריאים ביותר.

באבוקדו אחד יש כמות רבה של ויטמין K, חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין B, מגנזיום, מנגן, ברזל, ויטמין E, אבץ, נחושת, חלבון, פחמימות והרבה שומנים בריאים.

אין הרבה שומן רווי באבוקדו והוא מלא בסיבים מזינים שונים כמו אשלגן.

האשלגן הינו מינרל חשוב מאין כמותו ומסתבר כי רוב האנשים לא מקבלים מספיק ממנו. באבוקדו אחד יש כמות גבוהה של אשלגן, דבר שיכול לסייע ולתמוך ברמות של לחץ דם תקין.

בנוסף, משתמשים באבוקדו כמסיכה לחידוש עור הפנים, ומכינים ממנו מוצרי קוסמטיקה רבים.


מתברר כי למעלה מ-70% מהיכולת נוגדת החמצון שמייחסים לאבוקדו נמצאת דווקא בזרע שלו שממוקם בתוך הגלעין, שעד כה נהגנו לחלוץ ולזרוק. אוניברסיטת פנסילבניה פרסמה לאחרונה מחקר על היתרונות הבריאותיים של זרעי האבוקדו, ובו נמצא כי נוגדי החמצון הפנוליים שנמצאים בזרע עשויים להפחית ולמנוע כולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה, מצבים דלקתיים וסוכרת, וכן לחזק את המערכת החיסונית. בנוסף, נמצא כי הזרעים מכילים קוטלי פטריות ומאפיינים אנטי-מיקרוביאליים.


איך להשתמש בו:

קודם כל גלעין האבוקדו עוזר בשמירה על טריות האבוקדו עצמו. אם הזמנתם אורחים והכנתם ממרח אבוקדו, הניחו את הגלעין בממרח על מנת שהוא לא ישחיר.

מבחינה בריאותית ניתן לייבש את גלעין האבוקדו, לטחון אותו דק ולהוסיף לכל מאכל. לסלטים, לגרנולה ביתית, לשייקים ולמאכלים נוספים.


לעוד טיפים, מידע והכוונה, אנחנו פה בשבילכם...

בהצלחה :)

שלכם,

סטודיו הכושר של רחובות Team Zone.





3,374 צפיות0 תגובות
bottom of page